La Pobleta de Bellveí, la Vila

La Pobleta de Bellveí, la Vila

La Pobleta de Bellveí és un poble del municipi de La Torre de Cabella, en el Pallars Jussà de la província de Lleida; havia estat cap d'un municipi propi, abans de 1970. En aquell any es van agrupar els municipis de Mont-ros, La Pobleta de Bellveí i el terme primigeni de la Torre de Cabella, per formar el municipi actual, que conserva el nom de l'últim dels tres.

Està situat en el fons de la vall del Flamisell i al peu de la carretera L-503, gairebé en l'extrem sud del terme municipal actual. De fàcil accés, a uns 3 km. al nord-est de Senterada i a 10 de la Torre de Cabella.

L'església parroquial de la vila està dedicada a Sant Feliu. està situada en el centre de la vila. Dins del nucli de població, a més, havia tingut la capella de santa Magdalena, desapareguda en 1972.

La Pobleta de Bellveí és una població alçada en la part final de l'Edat Mitjana. Presenta una trama urbana de planta rectangular, regular, amb un sol carrer central i un parell de carrerons. Aquesta disposició correspon a la fi de l'època medieval, coincident amb el despoblament de la vila vella de Bellveí. En l'angle nord-est, a més, presenta un segon recinte emmurallat, que conté l'església parroquial de Sant Feliu.

Reserva el teu apartament ara